Δημοψήφισμα (Ψηφίζουν μόνο οι Εγγεγραμμένοι)
- Γιώργος Βλάμης - Ιδρυτής
- Διαχειριστής της Πλατφόρμας & έχων την αρχική ιδέα σύστασης της "Γέννησης" (Ιδρυτής)
- 1
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 19 times
- Επικοινωνία:
Δημοψήφισμα (Ψηφίζουν μόνο οι Εγγεγραμμένοι)
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
- Μόνο μία ψήφος ανά εγγεγραμμένο μέλος
- Αδιάβλητη λόγω log - in
- Ανώνυμη (ούτε ο διαχειριστής γνωρίζει).
Για κάθε θέμα που θα προκύπτει, θα δημιουργείται ένα δημοψήφισμα όπως το παρόν, ώστε τελικά να αποφασίζει η πλειοψηφία.
Η μειοψηφία θα εχει το δικαίωμα να ξεκινήσει συζήτηση ή και νέο δημοψήφισμα για να δείξει τους λόγους που θεωρεί ότι η απόφαση της πλειοψηφίας είναι λανθασμένη.
-
Παναγιωτης Σταυρακελλης
- Ιδρυτικό μέλος (Όχι απαραίτητα και ενεργό)
- Been thanked: 1 time
Re: Δημοψήφισμα (Ψηφίζουν μόνο οι Εγγεγραμμένοι)
-
Costas Aspiotis
- Ιδρυτικό Ενεργό μέλος
Ολοι οι Ελληνες εχουν προβληματα τα οποια χρειαζοντε λυσεις και μαλιστα αμεσες.
Καλη Χρονια σε ολους
- Διαχειριστής της Πλατφόρμας & έχων την αρχική ιδέα σύστασης της "Γέννησης" (Ιδρυτής)
- 1
- Επικοινωνία:
Αγαπητέ Παναγιώτη συμφωνώ απολύτως.Παναγιωτης Σταυρακελλης έγραψε: Παρ Ιαν 02, 2026 5:18 pm Θα πρέπει κατά την άποψή μου να γίνει πιο άμεση η προσέγγιση των θεμάτων και φυσικά δια ζώσης Διότι θέματα όπως αυτά που καλούμαστε να αναπτύξουμε και να αναλύσουμε χρειάζεται κατά την άποψή μου μια πιο πιο προσεκτική προσέγγιση και συζήτηση
Ως Διαχειριστής σήμερα, (σε αυτή τη "φάση"), προσπαθώ να συγκεντρώσω σε "ένα σώμα" τα 36 ιδρυτικά μέλη, τα 8 πιστοποιημένα και τους 600 περίπου εγγεγραμμένους φίλες και φίλους οι οποίοι θα αποφασίσουν σύντομα εάν θα παραμείνουν εγγεγραμμένοι ή θα προχωρήσουν σε πιό ενεργό ρόλο, ώστε αφού συμμετάσχουν στα βασικά (πχ το παρόν δημοψήφισμα) στο επόμενο βήμα να ερωτηθύν για την περιοχή τους, ώστε να διοργανωθούν δια ζώσης συναντήσεις.
Επομένως το ποαρόν δημοψήφισμα είναι κυρίως στατιστικό και ενωτικό.
Θα είμαστε σε επαφή
- 1
- Επικοινωνία:
-
Alexandra_A
- Ιδρυτικό Ενεργό Μέλος με δικαίωμα ψήφου στην λήψη οργανωτικών αποφάσεων και αποφάσεων λειτουργίας
- Been thanked: 2 times
Ονειρευόμαστε μια κοινωνία όπου θα υπάρχει δικαιοσύνη
και το αυτονόητο να μην είναι ουτοπικό.
Με αλλαγές ριζικές βασισμένες στις ανάγκες των Ελλήνων.
-
koutvag
- Ιδρυτικό Ενεργό Μέλος με δικαίωμα ψήφου στην λήψη οργανωτικών αποφάσεων και αποφάσεων λειτουργίας
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 10 times
Η αναγκαιότητα συμμετοχής μου σε έναν νέο πολιτικό φορέα πηγάζει από την πεποίθηση ότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα αδυνατεί να θεραπεύσει τις δομικές παθογένειες που το ίδιο εξέθρεψε. Οι τραγικές στρεβλώσεις του παρελθόντος, όπως η εθνική τραγωδία των Τεμπών που ανέδειξε την εγκληματική έλλειψη ασφάλειας και λογοδοσίας, αλλά και το πρόσφατο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ που κατέδειξε την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων και την πελατειακή νοοτροπία, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της θεσμικής παρακμής. Ένας νέος φορέας, απαλλαγμένος από τις αγκυλώσεις του χθες, οφείλει να εστιάσει στη θεσμική θωράκιση, τη διαφάνεια και την εισαγωγή ισχυρών μηχανισμών ελέγχου (checks and balances). Η επιδίωξή μου δεν είναι η απλή νομή της εξουσίας, αλλά η συνεισφορά στη δομική μεταρρύθμιση του κράτους, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες αστοχίες που πληγώνουν την κοινωνική συνοχή και την αξιοπιστία της χώρας.
Η απόφασή μου να συμμετάσχω ως ιδρυτικό μέλος εδράζεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 106 του σχεδίου νόμου που τιτλοφορείται: «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή», το οποίο θα επιτρέπει πλέον (από 08.01.26 ημερομηνία ψήφισης του) στα στελέχη των Ε.Δ., να συμμετέχουν στη χάραξη της γενικής πολιτικής της Χώρας. Ως διδακτορικός ερευνητής με εξειδίκευση στα οικονομικά της άμυνας και τη βιώσιμη ανάπτυξη (ESG), αλλά και με το υπόβαθρο των σπουδών μου στη Δημόσια Διοίκηση και τη Θεολογία, όπως και την πληροφορική, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να θέσω την επιστημονική μου γνώση στην υπηρεσία του συνόλου. Η εξειδίκευσή μου σε ευρωπαϊκά εργαλεία όπως το SAFE και η εμβάθυνση στη στρατηγική αλληλεξάρτηση ασφάλειας και οικονομίας, μου επιτρέπουν να συνεισφέρω τεχνοκρατικά στην παραγωγή πολιτικής. Η συμμετοχή μου, λοιπόν, δεν είναι απλώς μια προσωπική επιλογή, αλλά η έμπρακτη εφαρμογή του προτύπου του «πολίτη-οπλίτη-επιστήμονα», που γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη για το εθνικό συμφέρον.
Τέλος, η εμπλοκή μου στην ιδρυτική ομάδα αποτελεί τη φυσική και ώριμη εξέλιξη της μακρόχρονης πορείας μου στα κοινά, από τη μαθητική εκπροσώπηση και την αυτοδιοίκηση έως τον συνδικαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μετάβαση από την προάσπιση κλαδικών συμφερόντων στη συνδιαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής αποτελεί για εμένα ύψιστο πατριωτικό καθήκον. Σε μια εποχή που η κοινωνία αναζητά νέες, καθαρές φωνές, η παρουσία ενός εν ενεργεία στελέχους με ακαδημαϊκή κατάρτιση και κοινωνική δράση, φρονώ ότι προσδίδει, αξιοπιστία στο νέο αυτό εγχείρημα. Δεσμεύομαι να εργαστώ ώστε ο νέος φορέας να μην αναλωθεί σε συνθήματα, αλλά να παράγει πολιτική βασισμένη στην επιστημονική τεκμηρίωση, την αξιοκρατία και τον μακρόπνοο σχεδιασμό, υπηρετώντας την Πατρίδα με την ίδια αφοσίωση που την υπηρετώ τόσα χρόνια μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων.
-
Δημήτρης Σταμούλης
- Ιδρυτικό μέλος (Όχι απαραίτητα και ενεργό)
-
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
- Φίλη/ος
ΣΩΣΤΟΔημήτρης Σταμούλης έγραψε: Παρ Ιαν 02, 2026 7:22 pm Σίγουρα είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας καινούργιος αδιάβλητος φορέας ή κίνημα που θα πρέπει να έχει σαν μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού στη δικαιοσύνη και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και το ακαταδίωκτο των διευθυντών σε διάφορους οργανισμούς.
-
Georgios Nousias
- Ιδρυτικό Ενεργό μέλος
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να συμμετέχετε σε όλες τις συζητήσεις (Επιτρέπονται τα ψευδώνυμα)
Σε αυτή την θεματική ενότητα γράφουν και απαντούν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη
Δημιουργήστε λογαριασμό
Δεν έχετε λογαριασμό? Γίνεται μέλος της κοινότητας δωρεάν
Οι εγγεγραμμένοι μπορούν να ξεκινήσουν δικές τους συζητήσεις και να παρακολουθούν τις συζητήσεις
Δεν κοστίζει κάτι και γίνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό
Συνδεθείτε
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης